![]() |
![]() |
Nagyon száraz, aszályos nyár áll mögöttünk, júliusban mindössze 2 mm eső esett, ezért kollégáink folyamatosan odafigyeltek a szőlőre, a szüreti időszakhoz közeledve pedig különös figyelem jutott a sav-, és cukortartalom monitorozására. A termés és a lémennyiség a korábbi évek 15-20 %-a, de a minőségre nem lehet panasz.
Augusztus harmadik hetében a szürkebaráttal kezdtük a szüretet, ezt a következő héten a muskotály és a budai zöld követi, majd szeptember elején kerülnek sorra a rozé borunk alapanyagaként szolgáló fajták. A szüret második felében a rajnai rizling, olaszrizling, kéknyelű és a gyümölcsös, enyhén fűszeres Boróka vörösborunkhoz felhasznált szőlőfajtákkal fejeződik be a betakarítás.
![]() |
![]() |
Bízunk benne, hogy a kiváló alapanyag kiváló évjáratot hoz maga után és idei boraink is hasonlóan szép eredményeket érnek majd el a hazai-, és nemzetközi versenyeken, mint a korábbi évjáratok tételei.