A badacsonyörsi Folly Arborétum étterme évente kétszer megújuló étlappal, szezonális, helyi alapanyagokból készült friss fogásokkal, finom házi szörpökkel, kávékülönlegességekkel, süteményekkel és az elmaradhatatlan Folly borokkal várja kedves vendégeit az év minden napján. 44 férőhelyes éttermünkhöz két panorámás terasz is tartozik: az egyik a részben fedett 24 fős „Nyugati terasz” és a másik 12 fős „Déli terasz”. Tavasztól késő őszig a kertben egy 240 fő befogadására alkalmas árnyékolt, kültéri teraszon grill pulttal várjuk vendégeinket. Sok család, baráti társaság érkezik hozzánk, ezért asztalaink 6-8 fősek, melyek igény szerint további asztalokkal bővíthetők. A legkisebbekre gondolva a terasz mellett közvetlenül egy kis játszósarkot alakítottunk ki homokozóval.
Legyen az egy családi ünnepi 4 fogásos ebéd vagy egy hétköznapi vacsora esetleg egy jóhangulatú baráti teázás, barátnős sütizés, a Folly étterme minden nap szeretettel várja vendégeit.
A'la carte ajánlatunk
Kattintson és válogasson kedvére szezonális étlapunkról!
Előételként az enyhén füstölt szójababsajtkrémet ajánljuk, amihez határozottan jól áll a fűszerkertünkben szedett kakukkfű. A hozzá kínált karfiolt mi magunk, házilag savanyítjuk, és a kertből szedett babérlevéllel ízesítjük. Boraink közül szerintünk a 24-es Boróka Fehér illik hozzá a legjobban. Az idei nyár levese a marha gulyásleves, az örök klasszikus, amit hagyományosan készítünk el – úgy, ahogy nagyanyáink elénk rakták a vasárnapi asztalon. 23-as Olaszrizlingünket ajánljuk hozzá.
Főételeink között kedvencünk a zöldborsó variációkkal kísért sertésszűz. A sertés legnemesebb húsrészét szuvidolásos konyhatechnológiai eljárással készítjük, a fűszerkertünkben termett fűszerekkel ízesítjük és változatos zöldborsó költeményekkel gazdagítjuk - a lehetőségekhez mérten törekszünk arra, hogy a környékbeli kistermelőktől szerezzük be az alapanyagok egy részét. A 23-as Rajnai rizling borunk kiváló kísérője lesz a fogásnak. Aki húsmentesen szeretne jól lakni, annak jószívvel ajánljuk az olaszos ízvilágú, pikáns paradicsomos csicseriborsót, vaslapon sült, finoman fűszerezett illatos laskagombával. Fogyasszunk mellé 24-es Budai zöldet.
Desszertként mi a megújult Arborétum tortájára szavazunk: mogyorós piskótavarázs borzselével és rozmaringos tejcsokoládékrémmel. Egyedülálló ízbomba az ebéd vagy a vacsora végén, amihez a 22-es Boróka Vörös tételünket ajánljuk.
Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy az étlapunkon feltüntetett árakon felül a végszámla 12 százalékos szervízdíjat is tartalmaz.
Limitált ajánlataink
Nyitvatartás
Asztalfoglalás
Asztalfoglalás max. 2 óra időtartamra lehetséges. Az előzetesen lefoglalt asztalt a foglalás időpontját követő 10 percig tartjuk vendégeink számára. Az asztalfoglaláshoz szükséges adatok: név, telefonszám, vendégek száma, érkezés dátuma, időpontja.
- E-mailen: Érkezés előtt min. 1 nappal e-mail-en is fogadjuk asztalfoglalását az asztalfoglalas(kukac)folly.hu e-mail címen.
- Telefonon: Kérjük, hívja központi telefonszámunkat és válassza a Vendéglátás menüpontot: +36-70-333-2569 / 1-es gomb. Ha a kollégánk e-mailes megerősítést kér, akkor az asztalfoglalas(kukac)folly.hu e-mail címen szíveskedjenek azt megtenni. A telefonszám minden nap nyitvatartási időben hívható.
- 20 fő feletti asztalfoglalás esetén csoportos ajánlataink és csoportos feltételeink érvényesek. Kérje árajánlatunkat az info(kukac)folly.hu e-mail címen.
Rendelés elvitelre
Ételeinket elvitelre is kérhetik vendégeink. Amennyiben az arborétum látogatója, kérjük egyeztessen az étteremben. Ha arborétumlátogatás nélkül szeretne ételt elvinni, akkor központi telefonszámunkon tud kollégáinkkal egyeztetni. Ebben az esetben az elvitelre kért ételeket a bejáratnál adjuk át.